måndag 26 oktober 2009

Poncho

Jag tycker att poncho är ett idealiskt plagg. Värmande men ändå luftigt. Denna poncho är virkad i ett tvåtrådigt ullgarn inspirerat av ett mönster konstruerat av Carina Juberg som har butiken "Vadstena Ull & Garn" i Krigsberga utanför Vadstena. Kolla in butikens hemsida: http://www.ullochgarn.se/. Jag har även några "gästponchos" hängande på landet för sena sommarkvällar på verandan. Men nu är det höst med allt vad det innebär...

Har ändrat lite på min blogg som ni kan se. Det är lätt att förlora sig i olika färgval och typsnitt. Växthusmadam hjälpte mej med att få till en egen bild under min bloggrubrik. Det blev fint tycker jag. Vad tycker ni?



måndag 19 oktober 2009

Ett virrvarr av rutor

Här är en massa rutor som jag inte har haft någon direkt tanke med när jag har virkat dem. Så vad ska de bli för något? Funderar på en stor kasse... eller en mindre väska...Tja.. Rutan är samma som i min väska i mitt allra första inlägg men här är den virkad i ett litet tunnare bomullsgarn.


En stor kasse...



eller en lite mindre väska...

Det är frågan!




måndag 12 oktober 2009

Vantar


Dessa vantar är virkade med smygmaskor och är till min dotter. Garnet är Eskimo och jag har använt en vanlig virknål nr 7. Så fort jag ser en kurs i smygmaskvirkning kommer jag att anmäla mej till den. Skulle nämligen behöva en kunnig person som kan ge lite råd och struktur på hur man "egentligen" virkar smygmaskvirkning. Det kanske är någon av er som är en fena på att smygmaskvirka och vill ordna en kurs/hjälp på västkusten!!! Det är ju så kallt nu och man behöver vantar! I helgen testade jag som hastigast på gaffelvirkning. Är det någon som har provat det?

lördag 3 oktober 2009

Spindelsjal


Jag har virkat en spindelsjal! Garnet är ett melerat entrådigt ullgarn från Ullcentrum på Öland som jag fick av min goda granne på landet i födelsedagspresent. Jag har virkat med virknål 2.5 och jag är så nöjd med resultatet. Dessutom var det ett jätteroligt mönster att virka, enkelt och effektfullt. Min svärmor har en spindelsjal som jag har beundrat i flera år och velat göra en liknande och nu är det förverkligat. Jag älskar virkningen som blir ett synligt resultat på vad man har gjort till skillnad från musik (som jag sysslar med dagligen) som bara klingar och sedan försvinner, vilket man ibland är ganska tacksam för i och för sig :)




Spindelsjalen kan även fungera som sjal till flygeln...

..men är nog allra härligast att ha utanpå en kappa en kylig höstdag.