måndag 30 november 2009

Randig väska


Här kommer en väska som precis har blivit klar. Jag har länge längtat efter en virkad väska som man kan ha en A4-pärm i och nu äntligen!!! Den är virkad i bomullsgarnet "Flox" som jag tycker är ett bra garn att virka väskor i, och annat med för den delen. Tyckte att det kunde vara kul att dekorera väskans handtag med knappar. Sedan har jag längtat efter färgerna rött och orange, kanske har det med det dystra vädret att göra. Fram för färgglatt!!!

Så vill jag påminna er om att delta i min utlottning
av ett sittunderlag som ni hittar i förra inlägget!









söndag 22 november 2009

10.000 besökare

Jag har haft 10.000 besökare!!! Tack alla ni som besöker min blogg! Till er ära anordnar jag nu en utlottning av ett tovat sittunderlägg i rött, rosa och brunt. Utlottningen pågår till Luciadagen 13 December, sedan dras en vinnare och sittunderlägget kan anlända lagom till jul. Skriv en kommentar till detta inlägg och du är med i utlottningen. Länkar du till utlottningen på din blogg erhåller du en extra lott.

onsdag 18 november 2009

Matta

Här är en matta som jag virkade för ganska länge sedan men som inte har blivit bloggad förrän nu. Den är 116 cm i diametern, väger 1600 gr,virkad med virknål nr 12 och av restgarner från mattfabriken Kasthalls fabriksförsäljning i Kinna. Ända sedan jag och min svägerska var där för första gången är denna butik ett av mina absoluta favoritutflyktsmål. De säljer både restgarner av ull och lin hur billigt som helst. Så denna matta är ett litet bevis på att man kan vara sin egen tillverkare av mattor. Om ni är i närheten av Kinna missa inte ett besök på Kasthall. Tillgången på restgarner kan vara lite ojämn men man kan ringa innan och höra sig för.

måndag 9 november 2009

Smygmaskvirkade vantar

Nu har jag smygmaskvirkat ett par vantar till mej själv. Jag utgick ifrån ett mönster ur boken "Tid att virka" av Maria Gullberg (som jag har lånat så många gånger på biblioteket att den känns som min egen) fast jag modifierade mönstret lite efter min egen hand. Garnet jag har använt är ullgarnet "smart" (Sandnes garn) och det gick åt 100gr. Jag har använt en vanlig virknål nr 5 och jag tyckte att det fungerade bra. Funderar på att brodera några blommor på vantarna. I "Tid att virka" ges det några exempel på enkla blommor som jag tror skulle bli fina. Får väl gå till biblioteket ännu en gång eller varför inte införskaffa boken eller önska sig den i julklapp?




söndag 1 november 2009

Kjol

Idag blev jag färdig med min kjol som jag har virkat på ett tag. Mönstret är från Drops Design modell 40-115. Den är virkad i brun Alpaca Classic nr 612. I mönstret står det att man ska använda virknål nr 4 men jag fick gå ner till 3.5 för att det skulle stämma. Kjolen var verkligen rolig att virka och blev så fin med sitt "spetsmönster" i nederkanten. Nu kommer jag inte att behöva frysa mer...